Werkwijze

Coaching is begeleiden naar antwoorden die in onszelf liggen

Als je bij mij komt voor een coachtraject dan begint deze met een vrijblijvend intakegesprek. In het intakegesprek is er ruimte om jouw verwachtingen en wensen uit te spreken en om te voelen of dit voor jou de juiste plek is om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens dit gesprek onderzoeken we samen jouw wens voor het traject.

Tijdens de volgende sessies zullen er zowel gesprekken als intuïtieve werkvormen voorbij komen. De intuïtieve werkvormen zorgen ervoor dat je op een diepere laag kunt voelen wat er bij jou geraakt is en waar je verlangens liggen. Tijdens mijn opleiding tot intuïtief coach heb ik mooie methodes aangereikt gekregen die ik tijdens de sessies inzet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meditatie, werken met chakra’s of Voice dialogue. Het is niet nodig om hier al kennis of ervaring in te hebben, het is vooral belangrijk om er open voor te staan en te voelen wat bij je past.

Wat ik het belangrijkste vind in het coachen zit in mijn bedrijfsnaam, dat ik naast je sta. Hiermee bedoel ik dat ik een veilige basis wil bieden waarin je er niet alleen voor staat.
Maar ‘naast je’ betekent voor mij ook dat ik jou niet vertel hoe je iets moet oplossen of hoe iets zou moeten voelen maar dat ik naast je sta om te onderzoeken hoe het voor jou is. Ik geloof dat de antwoorden in jezelf zitten, en ik help je om daar te komen.

In mijn coaching geef ik dus geen adviezen over je situatie. Wel is er de mogelijkheid om je eerder gekregen adviezen te doorvoelen of ze ook daadwerkelijk bij jou als persoon passend voelen.

Ik ben niet de enige die naast je staat tijdens het coachen. Mijn mede co-coach Joep, mijn hond, staat ook naast je. Voor meer info hierover zie co-coach Joep

Julia Mediterend