Wie is Joep?

Hallo, ik zal me even voorstellen, ik ben Joep! Ik hou van knuffelen, spelen, wandelen maar ook van werken als co-coach. Ik vind het fijn om je te steunen maar ik ben ook een vrolijke noot als je verdriet hebt. Het schijnt ook zo te zijn dat ik je gedrag spiegel en ik soms met opdrachtjes kan helpen om te leren je grenzen aan te geven. Ik vind aandacht erg fijn, dus als ik je hiermee ook nog kan helpen maakt dit me blij!

Wie is Joep en wat kun je van hem verwachten?

Joep is een Nizinny van 2 jaar oud en woont vanaf 12 weken oud bij mij in huis. Dit ras is hypoallergeen, dit betekent ‘Lage kans op een allergische reactie’.

Tijdens de opleiding tot Therapiehondbegeleider heb ik geleerd hoe ik Joep in kan zetten als co-coach.
Ik vind een hond bij het coachen een mooie meerwaarde door de puurheid die een dier met zich meedraagt. Hij doet wat er intuïtief in hem opkomt en laat daarbij patronen zichtbaar worden door ze te spiegelen.
Tijdens de sessies laat ik het aan Joep om intuïtief aan te voelen of hij nodig is en voel ik per moment of ik het passend vindt voor het traject.

Mocht je om wat voor reden dan ook bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van Joep, laat het dan weten. Dan zoeken we hier een passende oplossing voor.

Een nizinny staat bekend om zijn aaibaarheid en zijn slimme maar gevoelige karakter. Joep voelt het vaak feilloos aan als er emoties opkomen en speelt hier vaak ook op in. Hij geeft extra steun tijdens de sessies en vrolijkt je ook graag op.
Daarbij reageert hij intuïtief op wat er gebeurd bij jou, waardoor hij veelal jouw gedrag en gevoel spiegelt. Deze zal ik eventueel naar jou vertalen.
Veelal zijn het spontane acties van Joep die ik tijdens de sessies gebruik maar een enkele keer zou dit ook een geplande oefening kunnen zijn.

Joep de hond